Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Αυτός ο κόσμος, ο καλός, ο χιλιομπαλωμένος


Σε παύση των οικονομικών παραθέσεων και διαγραμμάτων, μια αναφορά στο νέο Πρόεδρο.

Άνεμο αλλαγής φέρνει ο Obama, διαβάζουμε. Συγκρίνεται ήδη με τον Kennedy.
Δηλαδή και αυτόν θα τον δολοφονήσουν και μετά από 40 χρόνια δεν θα ξέρει κανείς τι έγινε;

Πράγματι στην Αμερική, ο JFK ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος.

O Obama; Προς το παρόν αμφιβάλλω.

Αν δει κανείς την παράθεση της 3ης Νοεμβρίου, θα αντιληφθεί τις πηγές της αμφιβολίας.

Και περισσότερο, ας διαβάσει στην παράθεση της 20ης Σεπτεμβρίου τα λόγια του JFK που θα πρέπει να αποτελούν οδηγό και τυφλοσούρτη για το ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει (και από πότε...)

Εκεί ο Kennedy τελείωνε με τα εξής:

"Ζητώ την βοήθεια σας, στην τεράστια προσπάθεια πληροφόρησης και αφύπνισης του Αμερικανικού λαού.
Είμαι αισιόδοξος πως με την βοήθεια σας, ο άνθρωπος θα γίνει αυτό που γεννήθηκε να είναι.

Ελεύθερος και ανεξάρτητος."

John Kennedy "JFK" - o τελευταίος πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ
27.4.1961 ενώπιον της Αμερικανικής Ένωσης Συτακτών


"Συμπτωματικά" ή όχι, ο μεγαλύτερος εν ζωή Βρετανός θεατρικός συγγραφέας, o Harold Pinter, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, βραβευόμενος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2005, σε ομιλία του εξ αποστάσεως με τίτλο "
Art, Truth and Politics", έκλεινε αναφέροντας:

"Πιστεύω ότι παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που υπάρχουν, την απτόητη, απαρέγκλιτη, άγρια διανοητική αποφασιστικότητα, ως πολίτες, έχουμε την κρίσιμη υποχρέωση να οριστεί η πραγματική αλήθεια των ζωών μας και των κοινωνιών μας, μια υποχρέωση που μας βαρύνει όλους.

Είναι στην πραγματικότητα αναγκαστικό.


Εάν μια τέτοια αποφασιστικότητα δεν ενσωματωθεί στο πολιτικό όραμά μας δεν έχουμε καμία ελπίδα αποκατάστασης αυτού που έχει σχεδόν χαθεί – της αξιοπρέπειας του ατόμου


Παραθέτω το βίντεο με αποσπάσματα της ομιλίας και υποτιτλισμένο. (ΚΑΙ) Αυτής της Αμερικής, συνεχιστής είναι ο Barrack.

[Όσοι διαβάζετε για πρώτη φορά τα γραφόμενα, ας ξέρετε ότι η πολιτική μου ταυτότητα δεν είναι πουθενά (εγγε)γραμμένη. Δεν ταυτίζεται με τίποτα από όσα υπάρχουν και όσα υπήρξαν. Δεν φοράω ούτε κόκκινα, ούτε μαύρα μαντήλια. Δεν έχω πλαστικό σημαιάκι. Δεν έχω αφίσσες με γενειοφόρους ούτε κάποιον αριθμό μητρώου ή μέλους στο πορτοφόλι. Δεν διαθέτω σύμβολα με αστέρια ή σταυρούς. Η πολιτική μου αλφάβητος, είναι "απλοϊκή".

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα αυτονόητα. Στο άλφα, είναι η Αλήθεια. Τι κρίμα που το πολιτικό σύστημα - πολιτευόμενοι ΚΑΙ αντπολιτευόμενοι - παγκόσμια, αποτυγχάνει από το 1ο κιόλας γράμμα. Λυπάμαι, δεν ακολουθώ. Που να πηγαίναμε και στο Βήτα όπου είναι η Βούληση...]

Καλή - και κριτική - θέαση!






2 σχόλια:

aenaos είπε...

Φίλε μπράβο για το βίντεο του Harold Pinter. Αν έχεις τη καλοσύνη θάθελα να μου το διαθέσεις για να το κοινοποιήσω σε φίλους.

iactsideoflife

Ανώνυμος είπε...

μια παρατήρηση:

operative word: "ύπνωση", μην το συγχέουμε με το "the american people". "The american people" είναι παράδειγμα του πώς χρησιμοποιείται στην προκειμένη η γλώσσα για να καθησυχάσει και να σε καθίσει μαλακά και αναπαυτικά στο μαξιλάρι.

Το λέω γιατί στο λόγο του Obama η έκφραση "the american people" ακούγεται μόνον μια φορά, προς το τέλος της ομιλίας του.

H υπνωτική γλώσσα όμως, είναι διάχυτη από την αρχή μέχρι το τέλος του λόγου.