Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

SENTIMENT by Tradenews - Δευ Αύγ 11, 2008 11:39 pm

thomass έγραψε:

Σημείωση δικιά μου: 1.Η διαφωνία πλέον διεθνώς, κάποιων ανθρώπων που βλέπουν μακρύτερα, έγκειται στο αν η κρίση θα ξεπεράσει το Great Depression του 1929-1933 ή όχι.


Δεν ξέρω πόσοι ακολουθούν την κατά ριπάς παράθεση, σκοπός είναι να υπάρχει μια γενική ιδέα. Μόλις το Σάββατο, σε άρθρο της Washington Post, παρατίθενται οι εκτεταμένες ανησυχίες ότι η παρουσα κρίση είναι κάτι που σχεδόν δεν έχει ξαναδει ζων άνθρωπος, αφού το μόνο μέτρο σύγκρισης είναι το Great Depression του οικονομικού κραχ του 1929.
Αλλά, όπως αναφέρεται, "τότε δεν υπήρχαν ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε μαθητικά/φοιτητικά δάνεια". Κάποια δις επιπλέον επιβάρυνσης... Διαβάζοντας το άρθρο, διαπιστώνεται πόσο βαθιά είναι η κρίση, η ομολογία ότι η φαινομενική "διάσωση" της Bear Stearns απλά συντελέστηκε για να μην καταρρεύσουν άλλες πρωτοκλασσάτες τράπεζες και οικονομικοί οργανισμοί και τέλος, ότι ο μεγαλο-υπουργός οικονομικών Paulson, μετα την δήλωση τραγέλαφο περί της πιο δυνατής παγκόσμιας οικονομίας, έναν χρόνο μετά παραδέχεται ότι η ενίσχυση των μεγαλύτερων χρηματοδοτών ενυπόθηκων δανείων, της Fannie Mae και της Freddie Mac με χρήματα των Αμερικάνων φορολογούμενων, απλά έγινε διότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.

Και πολλά άλλα, εδώ http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/08/08/AR2008080803415_pf.html

"Credit Crisis Triggers Unprecedented U.S. Response"

Δις δολάρια σαν στραγάλια. Ας το συνηθίσουμε, πλέον.

Κατά τ'άλλα "τα χειρότερα πέρασαν".

Ένα διαρκές SOS. Ένα κραχ που αρχίζει να κάνει σιγά - σιγά θόρυβο.
Η ώρα πλησιάζει που θα γίνει το πρώτο και μόνιμο θέμα, "στα νέα".

Και κάτι τελευταίο. Απέρχεται στο τέλος του χρόνου η "κυβέρνηση Μπους".
Μακράν η πιο αποτυχημένη, διεφθαρμένη, διαπλεκόμενη, ανήθικη, σκανδαλώδης, απάνθρωπη διακυβέρνηση, εν καιρώ ειρήνης, πολλών δεκαετιών τώρα. Παρόλαυτα, με την επίκαιρη κρίση στην Ν. Οσετία, ο Μπους και ο αντιπρόεδρος Τσέϊνι (της Halliburton μεταξύ άλλων), υψώνουν την γροθιά και απειλούν ακόμη. ΔΕΝ τάσσομαι με το μέρος κανενός. Απλά, επεκτείνω τον σχολιασμό. Και δυστυχώς διαπιστώνω: "τίποτα ο κόσμος ακόμα δεν κατάλαβε".

Θα τα λέμε εν καιρώ.

Καλά να περνάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: