Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

SENTIMENT by Tradenews - Σαβ Σεπ 20, 2008 5:29 pm


Οι μέρες που ζούμε εφεξής, "είναι ιστορικές". Εϊναι ένα μάθημα που μας δίνει η ιστορία, από αυτά που θα πρέπει πάντα να μείνουν στη μνήμη.

Μόνιμη επωδός των σχολίων μας ήταν, "τα χειρότερα ΔΕΝ πέρασαν, τώρα αρχίζουν - το "σιωπηλό" κραχ αρχίζει και κάνει θόρυβο".

Έπειτα λέμε: Η κρίση δεν είναι πιστωτική ή οικονομική. Η κρίση είναι (και θα είναι) ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ κοινωνικη.

Oι κυβερνήσεις ΔΕΝ δρουν, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ "έδρασε" όταν ήδη Bear Sterns, Indy Mac, Lehman, Fredie, Fannie, AIG, βάρεσαν κανόνι. Όταν έσκασε η φούσκα των ακινήτων. Όταν ήδη άρχισε η κατάρρευση των αγορών...κλπ

Δίνεται η ευκαιρία να δούμε πίσω από τις κουρτίνες. Σε ένα Αυγουστιάτικο άρθρο του, ο PAUL B. FARRELL έλεγε ότι η Αμερική χρειάζεται ένα 'Good Depression' ειδεμή θα εξελιχθεί σε ένα 'Great Depression'.
Eίναι ένα πολύ εντυπωσιακό άρθρο λόγω της καθαρότητας των απόψεων που εκφράζει και της σπάνιας ειλικρίνειας.
Παρακαλώ, διαβαστε το. http://www.marketwatch.com/news/story/seven-reasons-america-needs-good/story.aspx?guid={E8E9E137-3375-41D0-9601-FA4D14601140}

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αμερικάνικη κυβέρνηση ανέλαβε λοιπόν δράση. Ανέλαβε (μετά την ανίκανη όπως αποδείχτηκε FED) ως ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ κυματοθραύστης, να αναχαιτίσει ένα φυσικό φαινόμενο: την χιονοστοιβάδα από τα βουνά της ανθρώπινης απληστίας.

Όταν μια μέρα, θα ξημερώσει και η κυβέρνηση του κόσμου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πει "δεν μπορούμε να τους εξαγοράσουμε όλους, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για όλους", τότε επισήμως θα έχουμε μπει στο Depression του 21ου αιώνα.

Ως τότε θα κοιμόμαστε με τα λόγια του Προέδρου που επέλεξαν να έχουν, του κ. Μπους, ανακοινώντας τα "νέα μέτρα":

"Είναι ένα αποφασιστικό βήμα που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του οικ. συστήματος μας. Θα αποφορτίσει τους ισολογισμούς των τραπεζών και θα τους επιτρέψει να συνεχίζουν να δανείζουν και το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί (πάλι).

Μέσω της FDIC κάθε κατάθεση είναι ασφαλισμένη για $100,000. Η FDIC υπάρχει εδώ και 75 χρόνια και ποτέ κανένας δεν έχασε ένα σεντ - και αυτό δεν θα αλλάξει. [σχόλιο: α.η FDIC ασφαλίζει καταθέσεις με κεφάλαια $50 δις, το λέω για πολλοστή φορά, έναντι καταθέσεων ΤΕΤΡΑΚΙΣ δολαρίων, β.πριν 75 χρόνια; βεβαίως δημιουργήθηκε μετά το κραχ του'29 "για να αποτρέψει παρόμοιες καταστάσεις", άρα μάλλον 75 αχρείαστα χρόνια, για να καταλάβουμε ότι είναι ανίκανη να εκπληρώσει τον σκοπό της... ]

Μακροπρόθεσμα οι Αμερικάνοι πρέπει να αισθάνονται εμπιστοσύνη στην οικονομική μας δύναμη. Αυτή η χώρα είναι η καλύτερη στον κόσμο για επενδύσεις και business. Έχουμε ένα ευέλικτο και σταθερό σύστημα που απορροφά τις απειλές, διορθώνει και επανέρχεται.
[εδώ απλά γελάμε]

[Και τώρα η μόνη αλήθεια (που έρχεται)]


Μεγαλύτερη πίεση στο οικονομικό μας σύστημα θα δημιουργούσε τεράστια ανεργία, θα εξολόθρευε τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης, θα αποσάρθρωνε περαιτέρω τις αξίες των ακινήτων, θα στέγνωνε τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτων και τα φοιτητικα επιδόματα. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΙΣΚΑ ΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.

$500 δις ρίχνει η κυβέρνηση στο καναβάτσο - μόνο που ΤΟΛΜΩ να πω, δεν θα τα καταφέρει. Διαβάστε τον κ. Πρόεδρο (The man who sold the world που έλεγε και ο Cobain)

http://www.whitehouse.gov/news/releases/2008/09/20080919-2.html

Και τώρα αγαπητοί φίλοι, διαβάστε κάτι ακόμα:

Κυρίες και κύριοι.
Η λέξη μυστικότητα είναι μη αποδεκτή σε μια ελεύθερη και ανοικτή κοινωνία.
Και είμαστε ως άνθρωποι, κληρονομικά και ιστορικά αντιμέτωποι με μυστικές κοινωνίες.
Με μυστικούς όρκους και μυστικές διαδικασίες.
Είμαστε αντιμέτωποι με μια μονολιθική και ανελέητη συνωμοσία.
Η οποία βρίσκεται κυρίως μέσα στη κυβέρνηση και θέλει να επεκτείνει το πεδίο επιρροής της.
Με διείσδυση αντί για αποφυγή, με υπονόμευση αντί για εκλογή,
με εκφοβισμό αντί για ελεύθερη επιλογή.
Είναι ένα σύστημα που έχει στρατολογήσει τεράστιες ποσότητες
ανθρώπινων και υλικών πόρων.
Υψηλά αποδοτικός μηχανισμός που συνδυάζει στρατιωτικές, διπλωματικές, κατασκοπευτικές, οικονομικές, επιστημονικές και πολιτικές λειτουργίες.
Οι προετοιμασίες (τους) δεν διεξάγονται δημόσια.
Τα λάθη τους θάβονται και δεν δημοσιεύονται.
Οι ενέργειες τους αποσιωπώνται και δεν αναφέρονται.
Καμία δαπάνη δεν ελέγχεται κανένα μυστικό δεν αποκαλύπτεται.
Γι’ αυτό ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων θέσπισε ως έγκλημα για κάθε πολίτη την αποφυγή της δημόσιας αντιπαράθεσης.
Ζητώ την βοήθεια σας, στην τεράστια προσπάθεια πληροφόρησης και αφύπνισης του Αμερικανικού λαού.
Είμαι αισιόδοξος πως με την βοήθεια σας, ο άνθρωπος θα γίνει αυτό που γεννήθηκε να είναι.

Ελεύθερος και ανεξάρτητος.

John Kennedy "JFK" - o τελευταίος πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ
27.4.1961 ενώπιον της Αμερικανικής Ένωσης Συτακτών

http://www.jfklibrary.org/Historical+Resources/Archives/Reference+Desk/Speeches/JFK/003POF03NewspaperPublishers04271961.htm

Αυτά τα νέα σήμερα...

υγ. Ο δικός μας Πρόεδρος ρώτησε τον κ Αλογογκούφη, στην ενημέρωση του "για την οικονομικη κατάσταση": Είναι μίνι-κραχ ή νέο 1929;

"Δεν πήρα απάντηση, δεν πήρα" (τρύπες)



Δεν υπάρχουν σχόλια: