Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Καλά Χριστούγεννα

Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν ανιδιοτελώς για όλους τους άλλους.

Καλές γιορτές σε όλους.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν το έχουν δει ακόμη, να το δουν. Και με ελληνικούς υπότιτλους.

-elmer

Ανώνυμος είπε...

THIS VIDEO NO LONGER EXISTS!

giannis είπε...

ρε φιλε το διέγραψαν - που θα το ξαναβρούμε?

ThomaS_S είπε...

Ανέβηκε πάλι.

Καλόν είναι όταν κάτι σας ενδιαφέρει τόσο να το κατεβάζετε με κάποιον video grabber.

Όπως βλέπετε, συχνά μαζεύονται πολλές "συμπτώσεις".

Πχ πρόσφατα "βγήκε" από το site της New York Fed το πως "πολλαπλασιάζονται" τα χρήματα στο fractional reserve system.

Kλπ.

xaraalex είπε...

μπράβο ,πολύ καλό οπως και όλη η παρουσίαση σου

Ανώνυμος είπε...

Καλη η παρουσιαση.Ομως ποιοι ειναι αληθεια οι τραπεζιτες? Π.χ στην Ελλαδα οσοι εχουν τραπεζα δεν εχουν αλλες επιχειρησεις? (πχ Λατσης)ενω επισης ,ολοι οι μεγαλοεπιχειρηματιες που δεν εχουν τραπεζα μηπως δεν εχουν μετοχες τραπεζων? Ή μηπως δεν χρηματοδοτουν εναντι αδρου κερδους τραπεζες?θελω να καταληξω στο το οτι οι πλουσιοι που εχουν τις εταιριες εχουν και τις τραπεζες.Αυτοι δηλ. που μας δινουν ψιχουλα για να εργαζομαστε ελεγχουν λιγο ή πολυ και τη ροη των χρηματων.
Δεν θα κατεληγα επομενως στο συμπερασμα πως εαν ειχαμε καλο νομισματικο συστημα θα λυναμε τα προβληματα μας. Ξερεις ολη αυτη η πολυ ενδιαφερουσα αναλυση που κανεις ολο αυτο το διαστημα νομιζω πως καταληγει λιγο στο οτι εαν οι τραπεζες ελεγθουν σωστα ,τα πραγματα θα γινουν καλα για εμας τους κοινους θνητους.Ελπιζω να κανω λαθος . Παντως τα στοιχεια που παραθετεις ειναι εκπληκτικα και σε διαβαζω συνεχως. Θα ηθελα να συνεχισεις εαν μπορεις και με παραθεση αλλων στοιχειων & αναλυσεων που αφορουν και αλλα πεδια της οικονομιας που διαπλεκονται με τους τραπεζιτες με ενα κοινο στοχο, να δουλευουμε γι'αυτους.

ThomaS_S είπε...

Φίλε Ανώνυμε της 29/12

Καταπιανόμαστε βασικά με το τραπεζικό σύστημα και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να (ξε)φεύγουμε πολύ από το θέμα, μέχρι εξαντλήσεως των βασικών στοιχείων.
Ακόμα δεν έχει εξαντληθεί το ζήτημα, όπως θα διαπιστώσεις στο άμεσο μέλλον.
Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες είναι κορυφές στην πυραμίδα της εκμετάλλευσης. Απολαμβάνουν εξουσίες δημόσιου χαρακτήρα (θα έλεγα την υπέρτατη), ανεξαρτησία πλήρη,ασυδοσία ίσως, δεν λογοδοτούν, δεν εκλέγονται, δεν είναι καν γνωστοί.
Δεν ξέρω πόσο καλό θα ήταν ένα άλλο σύστημα.
Αυτό πάντως είναι αυταρχικό στο βαθμό που δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ανεκτό από κανέναν μας.
Από κει και πέρα, ο διάλογος ευπρόσδεκτος. Ας ανοίξει πρώτα...

Καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Επικουρε, ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ξερεις νωριτερα εκανα μια σκεψη θελοντας να εξηγησω την τεραστια φουσκα που περιγραφεις. Μηπως μας δινουν ψηφιακο χρημα χωρις να μπουν καν στον κοπο να το τυπωσουν διοτι ετσι κι αλλιως δεν σκοπευουν να βοηθησουν την αναπτυξη μας ως ανθρωπινες οντοτητες αλλα την υποδουλλωση μας? Αλλωστε οι χαρτινες αξιες δεν τρωγονται ετσι κι αλλιως, ειτε ειναι δολαρια, ευρω ή μετοχες,(τι θυμηθηκα τωρα?) Μια αλλη φουσκα τεραστιων διαστασεων που στη Ελλαδα τη νιωσαμε καλα χωρις κανεις να βγαλει κιχ.Ερχετε ενας καθ'ολα νομιμος οργανισμος(θεσμικος επενδυτης, ξερεις απ'αυτους που θελει να προσελκυσει ο Αλογοσκουφης) με μερικα δις και αγοραζει οτι βρει μπροστα του στο χρηματηστηριο.Συμφωνα με τον τρομερο νομο προσφορας-ζητησης ολες οι μετοχες αρχιζουν να ακριβαινουν-αγορασαν με 5 και κανει 100-παμε ολοι εμεις οι μικροεπενδυτες δινουμε τα λιγα 'τυπωμενα' που εχουμε για να παρουμε πανακριβα χαρτια.Οταν οι θεσμικοι παρουν τα κερδη που εχουν ως 'στοχο' πωλουν μαζικα και με βαση τον ιδιο νομο προσφορα-ζητηση ,τα δικα μας δεν τα αγοραζει κανεις. Και μας βαφτιζουν εγκλωβισμενους. Οχι εξαπατημενους ή πιο καλα ληστεμενους.και οι κυριοι που θα επρεπε να μας προστατεψουν σφυριζουν αδιαφορα,και ξαναζητουν την ψηφο μας.Ωραιοτατη υγιης αγορα. Τι να πει κανεις. Ευχαριτω και συγνωμη για την καταχρηση του χωρου.

Ανώνυμος είπε...

http://www.zcommunications.org/znet/viewArticle/19077 ενδιαφερον αρθρο με στοιχεια για προβληματισμο στο θεμα της κρισης.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ακόμη μπορούν να σκεφτούν το βίντεο αυτό είναι σαν να ανακαλύπτεται ξανά η Αμερική!!!
Νιώθω ευγνώμων για την προσπάθειά σας αυτή και το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να το διαδώσω....
Ευχαριστώ!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.