Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

"Πυθμένες" και Deflation

Υγ2 Στοιχείο Sentiment: Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο Warren Buffet αναφέρουν ότι «ήρθε ο καιρός για αγορά μετοχών». Αυτό είναι σημείο ότι ακόμα δεν είδαμε τον μεσοπρόθεσμο πυθμένα. Βάσει του sentiment.

Αυτό ειπώθηκε πριν έναν ακριβώς μήνα.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση.

Τίποτα δεν είναι "άσχετο". Οι πυθμένες δεν σχηματίζονται στην ελπίδα, αλλά στην απελπισία των συμμετεχόντων.

- Kaτά τ' άλλα θαυμάστε το εξώφυλλο των Financial Times

Επειδή λοιπόν πλέον ο "φόβος" για deflation είναι πανθομολογούμενος, ας πούνε πλέον στον κόσμο τι θα πει deflation. Αν χρειαστεί μπορούμε να βοηθήσουμε.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο blog...καταρχήν συγχαρητήρια γιατί υποστηρίζεις με στοιχεία την κοινή λογική. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να ξανα-αποδείξουμε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη!

Ένα σχόλιο για τον αποπλυθωρισμό...φυσικά με το υπάρχων σύστημα το να φοβάσαι κάτι τέτοιο είναι για γέλια. Βάζουν την πρέσα στο φούλ κ ο "αποπλυθωρισμός" γίνεται καπνός.

Τα σχόλια των δήθεν αναλυτών όμως πρέπει να μας προξενούν φόβο. Γιατί μπορεί να έχουν δίκιο κ να έχουμε αποπλυθωρισμό...όμως θα είναι βάση σχεδίου. Δλδ οι τράπεζες να εγκαλέσουν τα δάνεια μην εκχορώντας νέα κ συνεπώς να μειώσουν την συνολική ποσότητα χρήματος. Γιατί να το κάνουν αυτό? Γιατί έτσι θα πάρουν στα χέρια τους αυτό που έχει πραγματική αξία...σπίτια, οικόπεδα κλπ. Δε θα είναι η πρώτη φορά.

Ακόμη πιο εφιαλτικό είναι να το παράκαναν στον τελευταίο κύκλο κ να ξέρουν ότι για να βγεί η οικονομία από αυτή τη φούσκα χρειάζεται υποτίμηση νομίσματος τέτοια που θα κάνει ακόμη κ την εκτύπωση ασύμφορη. Τότε αναγκαστικά θα σταματήσουν να τυπώνουν χαρτί κ οι τιμές θα αρχίσουν να πεύτουν (αντί για τρις/φρατζόλα θα είναι δις). Ακραίο, ομολογώ...όχι όμως πρωτάκουστο!

Όπως κ να έχει η επόμενη φούσκα θα τους βρει πιο δυνατούς.