Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

SENTIMENT by Tradenews - Πεμ Οκτ 02, 2008 1:29 am

Το διάγραμμα παρακάτω είναι ο Βιομηχανικός PMI.

O δείκτης μας δείχνει με τιμές άνω του 50 ότι η οικονομία είναι σε αναπτυξιακή τροχιά, με τιμές κάτω από το 50 ότι έχουμε συρρίκνωση (contraction).
Tιμές κάτω από το 45 είναι τιμές ύφεσης. Η τελευταία και μεγάλη (το 2001) σταμάτησε πέριξ του 41. Αυτήν την στιγμή είμαστε κοντά σε αυτό το νούμερο. Αν πιστεύει κανείς ότι βρισκόμαστε και στο τέλος, τότε καλώς. Αν βρισκόμαστε όμως στην αρχή, τότε οι οιωνοί είναι εκπληκτικά δυσοίωνοι.

Μιλάμε για οικονομική δραστηριότητα και όχι για μετοχές, δείκτες και διαγράμματα.

Τα νούμερα είναι απλά, ενδεικτικά και κατανοητά.
Τώρα ίσως γίνεται αντιληπτό αυτό που είχε δημοσιευτεί προ ημερών:

thomass έγραψε:
Ο κ. Greenspan μας λέει ότι ετσι είναι οι κρίσεις που συμβαίνουν μια φορά κάθε 50 ή 100 χρόνια... Κάθε 80, εννοεί... Έχει δρόμο ακόμα λέει.

(και η ερώτηση του κέρβερου δημοσιογράφου: "πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα άνω του 50% να αποφευχθεί η ύφεση;!!!!!!!")

http://www.breitbart.com/print.php?id=080914181841.fsmkqu8s&show_article=1


...και η βλακεία και η άγνοια κάποιων "ταγών" της ενημέρωσης.

Είμαστε ήδη σε ύφεση. Απλό. Και αν κρίνουμε από την μεγαλύτερη βουτιά της τελευταίας πενταετίας από τον Μάϊο και μετά και από το γεγονός ότι η πτώση ξεκινά από το 2004, πόσο απλά είναι τα συμπεράσματα μας για το μέλλον, πλέον...
(Να τον παρακολουθούμε τον δείκτη)

Αυτά τα "νεα"...

* ISM indices compare the changes in various market areas on a month to month basis. The ISM index includes prices paid for all purchases including import purchases and purchases of food and energy excluding crude oil.


κάντε κλικ για μεγέθυνση



Δεν υπάρχουν σχόλια: