Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

SENTIMENT by Tradenews - Τρι Σεπ 09, 2008 12:27 am

thomass έγραψε:

Οι διαπιστώσεις του κ. Gross, οδηγούνε σε άλλες όπως (...)

γ. η πιο (οικονομικά) φιλελεύθερη και καπιταλιστική κοινωνία, η Αμερικάνικη, καλείται τώρα να επιδείξει κρατικισμό και συγκέντρωση, (ποιος θα το πίστευε πριν μόλις έναν χρόνο), με τα λεφτά των φορολογούμενων της. Η πρακτική είναι αντίστοιχη, ίδια, με την εποχή της ΔΕΚΑ και των παρεμβάσεων της στον δικό μας μικρό κόσμο, του 1999.
δ. τα κελεύσματα προς την κυβέρνηση, τις αρχές, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες (όπως το Stimulus Act του καλοκαιριού), οι "παρεμβάσεις της FED", ("rescue plans" και "bailouts") δεν μπορούν να αποτρέψουν (και μάλλον ούτε πρόκειται) τις δυνάμεις της αγοράς και τις συνέπειες της "κρίσης", δημιούργημα δεκαετιών, η οποία επομένως δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες.

__________________

Είμαστε υπόλογοι για ό,τι λέμε ή γράφουμε.

Η "διάσωση" των Fannie - Freddie, οδηγεί σε ράλι τις αγορές.

Ελλιοτικά καθαρά, το δώσαμε σαν ενδεχόμενο, εδώ http://www.tradenews.gr/forum/viewtopic.php?p=21132#21132, το Σάββατο. Κοιτώντας μόνο ένα διάγραμμα. Μιλώντας σήμερα με τον Δημήτρη, αυτή ήταν η κοινή μας συνισταμένη.

Σας δείχνω ένα διάγραμμα (από το EWI) το οποίο εμφανίζει σαφώς, την (αναιμική) "επιρροή" των έξωθεν παρεμβάσεων, των "καλών" νέων ή γεγονότων σε μια πτωτική αγορά, που έχει διαλέξει ρότα. Τα λεγόμενα "bailouts", δεν κατάφεραν παρά μόνο πρόσκαιρα να αντιστρέψουν έως σήμερα το momentum και να δημιουργήσουν προσωρινούς πυθμένες.

Γρήγορα προσπεράστηκαν και διασπάστηκαν.

Πρόκειται για την πιο καθαρή έκφραση του sentiment που λέμε ότι οδηγεί τα πράγματα. Οι αγορές, έχουν τις δικές τους δυνάμεις. Οι τάσεις αλλάζουν σχεδόν πάντα, όταν αυτές οι (ανοδικές ή καθοδικές) δυνάμεις τις εγκαταλείψουν. Και συνήθως είναι τότε που ο δείκτης μέτρησης του Sentiment, o DSI (Daily Sentiment Index) παρουσιάζει εκρηκτικά ποσοστά αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας (Θυμίζω το 93% των ταύρων στο Ευρώ, το 98% επίσης στο αργό, το 95% στον χρυσό κλπ).

Ελλιοτικά λέμε, ότι αυτό μάλλον είναι ένα γρήγορο, οξύ ανοδικό κομμάτι, της διόρθωσης από τα χαμηλά του Ιουλίου. To που θα σταματήσει μόνο το πιθανολογούμε, διότι η κύρια τάση μπορεί να επανεμφανιστεί σχεδόν οποτεδήποτε (εξ ου και τα failures και τα truncations). Αυτά είναι όμως άσχετα με το Θέμα.

Στο σημείο αυτό, θέλω και δημοσίως να πω, ότι ο Δημήτρης, μέσω της στήλης του αλλά προπάντων κατιδίαν, έχει εξαρχής τοποθετηθεί σε αυτό το πλαίσιο.

Είναι θαυμαστό για όσους δεν τον ξέρουν. Για εμάς, είναι πια αναμενόμενο.

Τα λέμε.

κάντε κλικ για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια: